Életem legrosszabb napja

benefikriszti

benefikriszti

Életem legrosszabb napja - novella

Sosem feledem azt a napot. Emlékszem, hogy szívmelengető sugaraival árasztott el reggel a nap, boldogság költözött lelkembe a gondolatra, hogy megváltozik az életem.

Krétára utazom a szerelmemhez. Talán bizarr történet, hiszen személyesen még sosem találkoztunk, de sokat cseteltünk és telefonáltunk egymással. Igazi királylánynak éreztem magam, akit vár a görög hercege fehér lovon. Vagy feketén. Tökmindegy.

Este már mindent bepakoltam, útra készen álltam. A bőröndömet és a kézipoggyászt lelavíroztam a földszintre. A lift nem működött, így a böhöm nagy csomagot lépcsőfokról lépcsőfokra araszolva vittem le a hatodik emeletről.

Aztán eszembe jutott, hogy az útlevelemet sikeresen a lakásban hagytam, így caplathattam vissza érte. A csomagomat bátran lent hagytam, hiszen a kapu kóddal működik, idegenek nem jöhetnek be a lépcsőházba. Igen, idegenek nem, de visszaérkezésemkor bosszankodva realizáltam a tócsát bőröndöm tövében, amely még az oldalán is látható volt, egyértelműen és vitathatatlanul jelezve, hogy Bandi, Gizi néni spánielje megtisztelte a csomagomat. Honnan tudom, hogy ő volt? Mondjuk úgy, megérzés.

Táskám rejtekéből előkotortam egy marék papírzsepit, és igyekeztem akkurátusan megtisztítani holmimat a jószág plecsnijétől. Fogjuk rá, hogy sikerült. Végre tényleg elindulhattam.

A taxi már a kapu előtt várt, a sofőr nyugodt volt, hiszen nem neki kellett időre a reptérre érnie… Beszállás után sajnos ez a kocsi sebességén is érezhető volt. Megkértem, kapcsoljon rá, mire ő furcsán elvigyorodott, felnyitott valamit a műszerfalon, és nyomkodott pár gombot. Ekkor szuperszónikus sebességgel lőttünk ki, alig győztem kapaszkodni.

A reptérre érve kóvályogva kecmeregtem ki az autóból. Nem is tudom, hogyan fizettem ki a taxist, de arra emlékszem, hogy elégedetlen volt.

Zilált hajamat ujjaimmal át fésültem, aztán megkerestem a járatomat. A nehézkes indulás után rosszabb már nem lehet, gondoltam.

A körülményekhez képest tündéri könnyedséggel beléptem, becsekkoltam, poggyászt feladtam. Ment minden, mint a karikacsapás. Beszállás után bejelentették, hogy a légifolyosó zsúfoltsága miatt késik a felszállás. Gyorsan írtam szívem választottjának, hogy kések. Ő megnyugtatott, hogy semmi baj, a reptéren várni fog rám. Két óra múlva indultunk. Bevallom, már alig vártam, hogy elmehessek vécére, mert a reggeli zöldtea már nagyon kikívánkozott. Ha mindez nem lett volna elég, az ülőhelyem éppen egy kövér házaspár közé szólt. Nem is kövérek voltak, inkább mérhetetlenül hájasak, szinte lefolytak a székeikből, karjaik teljesen elfoglalták mindkét karfámat. Szorosan magam mellett kellett tartanom a karjaimat, szegény kis tüdőm teljesen összecsoffadt az út végére.

Elcsigázottan szálltam le a gépről. Erőt adott, hogy hamarosan találkozhatom az én drágámmal. A reptér épületéből kilépve meg is pillantottam őt. Magas, szálkás izomzatú, hihetetlenül jóképű görög férfi várt rám. Mosolyától majdnem elaléltam, búgó barritonjára megremegtek a lábaim.

– Hölgyem, hadd mutassam be a vőlegényét, aki állapota miatt engem kért fel kapcsolattartónak önök között.

Értetlenül néztem rá, majd oldalt lépett, és ekkor megláttam az „igazi szerelmemet”: egy idős, vézna férfit, aki tolókocsiban, oxigénmaszkkal az arcán bárgyú vigyor kíséretében üdvözlésre emelte kezét.

benefikriszti

benefikriszti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi írásaim

Az igazi gyöngyszem - novella

Az igazi gyöngyszem

A földrontó tüzektől szikkadt talaj réseiből feltörő kipárolgások nehezítették a lélegzést. A mérgező gőzök felhőjében a fél tucat férfialak körvonala mellett ocsmány fajzatok tagjainak imbolygása, csapkodása rajzolódott ki, miközben sötét fröccsenések pettyezték be a zöldes párát. A fekete testnedv hiába

Elolvasom »
Hitetlenek - novella

Hitetlenek

Előtte állok. Kérdéseim záporát zúdítom rá, Ő pedig csak jóságosan mosolyog, néha ingatja fejét, lassan, békésen, fehér-szakállasan. Egyre kétségbeesettebben és mind dühödtebben követelem a válaszokat. Aztán végre megszólal. –Ember! Hogyan is érthetnéd meg válaszaimat, Te, aki nem tapasztaltad még a

Elolvasom »
Kispajtás - novella

Kispajtás

Hajdanán, gyerekkoromban, kaptam egy mókust a nagyapámtól. Egy igazi vörös bundás, bozontos farkú mókuskát. Azonnal a szívemhez nőtt, amint megláttam. Markomba vettem. Édesen szuszogott, pelyhes szőre csiklandozta a tenyeremet. Egy darabka almát adtam neki, fogai harsogva harapták a gyümölcshúst. Sokat

Elolvasom »