Hírmondó – Bolti rejtély

benefikriszti

benefikriszti

Hírmondó - Bolti rejtély - novella

A minap furcsa eset történt a negyedik kerületi, profinak nem mondható élelmiszer-üzletben.

Kiss Betti, a fent említett budapesti kerület gyógyszergyárának egyik dolgozója a szokott módon elindult hazafelé. A kaputól a buszmegálló felé haladva felidézte magában az aznap vásárolandó dolgok listáját, mely ezen a napon összesen egy kiló friss kenyérre rúgott.

Mivel a megállóban igen kevés ember várakozott, arra következtetett, hogy a busz nemrég ment el, így van majdnem tíz perce még; jó alkalom, hogy beugorjon a néhány méterre arrébb lévő boltba. A kint sorakozó bevásárlókocsikra fittyet hányva belépett az épületbe, és egy kis kitérővel szerzett magának egy kosarat. Ezután egyenesen a kenyeres állványhoz ment, ahol néhány darab pékáru gubbasztott.

Tekintete végigsiklott a három-négy darab kenyéren, majd tovább kutatott papír után. Átpásztázta a polcokat egyszer, kétszer, de nem látott egy szálat se. Tanácstalanul álldigált egy darabig. Csak egy árva nylonzacskó volt elterülve az egyik polcon. Jobb híján azzal akarta szemrevételezni az árut, de ahogy bal kezébe vette a műanyagot, jobb kézzel már nyúlt is a kenyérért és megfogta!

Kicsit keménynek érezte, de már nem akarta visszatenni a helyére, hiszen nem steril kézzel indult hazafelé, és már a bevásárlókosarat is szorongatta pár perce. Így hát a kenyeret bedugta a zacskóba és fizetett a pénztárnál. Az éppen bent álló buszt szerencsésen elcsípte, majd a papír-kérdés feledésbe is merült.

De kérdem én, kedves olvasóim, hova tűnhettek a boltból a papírok? Ki a felelős a higiénia eme nagyfokú hiányosságáért? A mai világban, ahol nap mint nap megannyi vírussal és baktériummal találkozunk utcán, boltban, kenyéren…!

benefikriszti

benefikriszti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legutóbbi írásaim

Az igazi gyöngyszem - novella

Az igazi gyöngyszem

A földrontó tüzektől szikkadt talaj réseiből feltörő kipárolgások nehezítették a lélegzést. A mérgező gőzök felhőjében a fél tucat férfialak körvonala mellett ocsmány fajzatok tagjainak imbolygása, csapkodása rajzolódott ki, miközben sötét fröccsenések pettyezték be a zöldes párát. A fekete testnedv hiába

Elolvasom »
Hitetlenek - novella

Hitetlenek

Előtte állok. Kérdéseim záporát zúdítom rá, Ő pedig csak jóságosan mosolyog, néha ingatja fejét, lassan, békésen, fehér-szakállasan. Egyre kétségbeesettebben és mind dühödtebben követelem a válaszokat. Aztán végre megszólal. –Ember! Hogyan is érthetnéd meg válaszaimat, Te, aki nem tapasztaltad még a

Elolvasom »
Kispajtás - novella

Kispajtás

Hajdanán, gyerekkoromban, kaptam egy mókust a nagyapámtól. Egy igazi vörös bundás, bozontos farkú mókuskát. Azonnal a szívemhez nőtt, amint megláttam. Markomba vettem. Édesen szuszogott, pelyhes szőre csiklandozta a tenyeremet. Egy darabka almát adtam neki, fogai harsogva harapták a gyümölcshúst. Sokat

Elolvasom »